Etapa a III-a de Drag Racing – Arad – 27 – 28 iulie 2019

Lupo Bimoto si Audi TT dop motorsport

Etapa a III-a de Drag Racing de la Arad din data de 27 – 28 iulie 2019 a fost una plina de momente interesante, timpi buni pe cei 402 m de pista, dar si de peripetii.

In prima zi, sambata, a avut loc prima etapa nocturna de Drag din Romania. Cu toate ca programul fusese anuntat pana la ora 2:00, cursele s-au tinut doar pana la ora 12:00. Organizatorul a fost anuntat ulterior ca accesul pe aeroport era restrictionat pentru ore mai tarzii din cauza galagiei si a posibilelor plangeri ale locatarilor din zona.

Totul a decurs OK, fiind prezenti si pilotii Silviu Ghita cu al lui Lupo Bimoto, Konstantin Dinev cu Audi S2 si Igor Vrabie la volanul unui Nissan Skyline R32 GTR. Prima cursa nocturna de Drag s-a dorit a fi una inedita, cu turnuri de lumina montate pentru o vizibilitate sporita (oricum pilotii au fost sfatuiti sa isi monteze lumini auxiliare pe masini) si cu temperaturi mai scazute odata cu lasarea serii. La finalul primei zile s-au inregistrat timpi buni, iar per total a fost o experienta interesanta.

Datorita modificarilor de ultima ora ale orarului, calificarile de duminica trebuiau sa inceapa mai devreme, la ora 9:00 in loc de ora 11:00 mentionata initial. Din pacate, in noaptea precedenta fusese o furtuna care facuse ravagii pe pista: corturi rupte, garduri daramate etc.. Conform domnului Bogdan Niculescu, CEO-ul Drag Racing Events, cursele au reinceput in jurul orei 10:00.

Calificarile au continuat pana in ora 12:30, moment in care s-a luat pauza de pranz. Timpul nu a tinut cu participantii deoarece la ora 15:00, in timpul finalelor de la grupa S6, s-a dezlantuit o furtuna puternica. Semi tornada sau uraganul ce a urmat a creat soc si groaza. Corturi rupte, distruse complet, garduri daramate si purtate dintr-o parte in alta, toalete ecologice rasturnate si purtate de vant in partea opusa a pistei, mai exact un haos general care a durat timp de o ora. Mesajele de avertizare de la RO-Alert curgeau pe telefoane, oamenii incercau sa se adaposteasca in masini, iar vantul si ploaia cu grindina faceau ravagii in stanga si in dreapta.

Foto dupa furtuna. Cam asa arata cerul si inainte sa inceapa haosul.

Din pacate, finalele nu au mai avut loc deoarce aproximativ tot echipamentul organizatorilor a fost afectat. Pe de alta parte, din fericire, nimeni nu a patit nimic grav. Oricum, un fapt este de retinut: vremea nu este un element cu care ne putem juca. Tineti cont ca duminica era anuntata o furtuna, nu un uragan.

Per total, experienta din acest weekend a fost una foarte interesanta, exceptand momentele de panica de duminica dupa-amiaza. Mai asteptam curse nocturne de Drag Racing!

In incheiere, puteti vizualiza fotografiile de la Etapa a III-a de Drag Racing de la Arad din 27 – 28 iulie 2019, cu Lupo Bimoto si Audi TT, create de Dop Motorsport.

TOATE FOTOGRAFIILE AU FOST REALIZATE CU UN TELEFON SAMSUNG GALAXY NOTE 9.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns