Volkswagen Lupo Bimoto – Cea mai Rapida Masina de Drag Racing din Romania Construita in Romania

Recordul romanesc de viteza pe 402 m este detinut de un Volkswagen Lupo Bimoto DSG (2×2.0 TFSI, 2xDSG) creat integral in Romania de Dop Motorsport. Prima aparitie uluitoare a acestei masini a avut loc in cadrul Campionatului National de DRAG 2019, Etapa I, Arad, unde cronometrul a aratat cel mai bun timp scos pana acum de un pilot roman: 8.7 secunde.

LUPO BIMOTO DSG

Proiectul a fost unul de lunga durata, a necesitat investitii mari, dar dupa luni intregi de munca rezultatul este unul extraordinar. Unul dintre lucrurile care poate a contat cel mai mult a fost faptul ca echipa care a creat Lupo Bimoto este formata in totalitate din pasionati auto, baieti care inteleg motoare, stiu ce inseamna o masina si simt turatiile. Pilotul Silviu Ghita a conceput proiectul impreuna cu grupul sau de prieteni, dintre care ii putem aminti pe Alex si Cristi pe partea de caroserie, Gabriel la instalatia electrica si Andrei, impreuna cu Silviu, pe partea de software motoare si cutii de viteze.

VOLKSWAGEN LUPO BIMOTO 2 X 2.0TFSI

Volkswagen Lupo Bimoto a aparut si in cadrul emisiunii „La Maruta”, difuzata pe PRO TV in data de 7 Mai 2019. Dupa o masuratoare efectuata pe Dyno, motorul fata pornit separat dezvolta 615.8CP la 7111 RPM si un cuplu de 639 Nm la un numar de 6360 RPM. In prima setare de putere a masinii calculul de cai al celor doua motoare de 2.0 litri TFSI era de 1200+CP, dar micul Lupo poate mult mai mult.

In cadrul Campionatului National de DRAG 2019, Etapa a II-a de la Ianca, Braila, Lupo Bimoto de 1200+CP a fost una din atractiile weekend-ului, luand locul 2 cu un timp de 8.9 secunde pe cei 402 m alocati cursei (din cauza unor probleme legate de aderenta si de spatiul de franare). Curajul aratat de toti cei din echipa trebuie clar mentionat si apreciat. Nu oricine se incumeta sa inceapa un astfel de proiect, mai ales sa incerce sa imbunatateasca constant performantele masinii. Urmatorul pas este participarea Lupo Bimoto la Campionatul National de DRAG 2019, Etapa a III-a care va avea loc la Arad in perioada 13 – 14 Iulie. Voi posta aici, intr-un nou articol, rezultatul obtinut la aceasta noua provocare, so stay tuned!

LUPO BIMOTO

Intre timp, puteti vizualiza videoclipul cu senzationalul Volkswagen Lupo Bimoto in actiune la Ianca. 🙂

Mai departe, puteti vizualiza si filmarea cu Volkswagen Golf 4 pe acelasi circuit.

TOATE FOTOGRAFIILE SI FILMAREA AU FOST REALIZATE CU UN TELEFON SAMSUNG GALAXY NOTE 9.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns